P-A-G-E-S

Saturday, 27 August 2011

Supa de Rosii

Un fel de gazpacho care nu e gazpacho


Cand e atat de cald ca nu mai stii ce sa faci (si, cu toate astea, gurile flamande se cer a fi hranite - si nu ma refer la un platou rece acuma) supa de rosii cu busuioc (si crutoane) e cea mai rapida varianta de "mancare gatita".

Ce ne trebuie pentru 4 portii:
- 4 rosii maricele (fie proaspete si decojite, fie din conserva - doar ca atunci trebuie mai mult de 4)
- usturoi (5, 6 catei)
- 2-3 frunze de busuioc (sau o lingurita de busuioc uscat, varianta pliculet din comert)
- o frunza de dafin
- o lingura de ulei de masline
- sare, piper
- apa (cam 750ml)
(eventual cimbru)
Si ce facem cu ele:
- curatam si pisam usturoiul si il calim in uleiul de masline
- adaugam rosiile decojite si taiate cubulete
- adaugam condimentele (mai putin busuiocul)
- adaugam apa
- adaugam busuiocul
Dupa care mai lasam 5 minute sa fiarba, cu capacul pus si GATA! (nu uitati sa prajiti painea intre timp)


-

2 comments: