P-A-G-E-S

Saturday 3 March 2012

Despre paranormal si alte nebunii

Cand lucrezi cu oamenii, nu stii niciodata peste cine (sau ce) poti da. 
Povestind de una alta azi cu Oana (printre care si despre proxy baptism) mi-am amintit de o intamplare.
Se facea ca (si folosesc formula asta pentru ca inca nu sunt sigura daca a fost real) eram pe terasa din spate a firmei acum cativa ani - eu si mai cateva fete, vorbind aiurea.
Toate bune si frumoase, implicand cosmetice si planuri de vacanta, pana cand ni se mai adauga cineva, cu un zambet entuziast de om care "wow, fetelor, nu stiti ce am descoperit". Acum  nu-mi mai amintesc cum a inceput exact treaba, de ce, de la ce, sau ce sedinte de spalat pe creier cursuri facea, DAR imi amintesc foarte clar cum ne-a spus extrem de incantata ca a trecut prin caine (sau paine, nici pana azi nu mi-am dat seama). Ca sa fiu mai precisa, fraza a sunat ceva de genul "Fetelor, nu aveti idee ce e viata pana nu treceti prin caine/paine". N-am avut prezenta de spirit sa intreb ce rasa era, sau din care parte inspre care s-a facut trecerea, dar as fi curioasa daca se poate si prin pisica, pentru ca avem un bivol de motan (pe numele lui, Nedelcu) si cred ca as putea incerca.
Din acelasi registru, o doamna foarte draguta mi-a povestit intr-o zi ca a imbratisat copacul din fata casei si copacul i-a spus multe despre viata lui si ea, la randul ei, i-a povestit despre vietile ei anterioare.
Si atunci, ma intreb, de ce oare sa nu-mi fac si eu o secta (nu ca nu mi-ar mai fi trecut asta prin cap de cateva ori)?! Pe post de afacere, nu altceva. Vad ca terenul e propice. O sa-i zic "Adunarea patrunjelului" si o sa ne ocupam cu plantat patrunjel pentru ceai. Bine, vor planta sclavii, dupa ce-i voi trece eu prin paine, piscot si o vaca, contra cost, normal (frate, frate, da' branza-i pe bani, nu?) timp in care eu voi scrie o carte sau doua despre cum trebuie sa-ti dai 30% din salariu "patrunjelistilor" (adica mie) pentru ca altfel ajungi in iad, unde este numai si numai marar. (Trebuie numai sa-mi fac rost de o carte - "Brainwashing 101".)
Asa deci, de ce, dragi oameni, cand este atat de transparenta treaba, continuati sa dati bani pe asa ceva?
Intrebare retorica: Nu-i mai bine sa mergi la un terapeut? SIGUR e mai ieftin si SIGUR e mai productiv.

3 comments:

  1. Daca inveti sa treci prin pisica sa ma inveti si pe mine. Da patrunjelu nu imi place, deci nu pot veni in secta :-S. Daca faci una pt ciocolata, u can brainwash me all you want :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andra, nu trebuie sa iti placa, trebuie doar sa crezi :))

      Delete